Egyptische kebab: een simpele en lekkere marinade voor kip en schapevlees

Het is er misschien nog niet de tijd voor om buiten te BBQen, maar dit is alvast een heel simpele en heerlijke marinade voor kip of schapen(lams)vlees.
En grillen in de oven kan natuurlijk ook.

Ingrediƫnten:
  • 1 middelgrote ui
  • 1 middelgrote tomaat
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel azijn
  • 1/2 eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
Bereiding:
  • rasp de ui en druk met behulp van een zeef zoveel mogelijk sap er uit, vang dit sap op in een schaal
  • rasp de tomaat en doe dit bij het sap van de ui
  • meng de overige ingredienten hierdoor
  • doe het vlees in de marinade en smeer de marinade goed in het vlees. Draai het vlees af en toe en smeer het vlees opnieuw in. Marineer de stukken vlees minimaal 1 uur in deze marinade (minimaal 1 uur buiten de koelkast, in de koelkast heeft het meer tijd nodig).
    Tip: doe het vlees en de marinade in een plastic zak, zo kun je het vlees telkens makkelijk en goed inwrijven.
  • Grill of bbq het vlees zoals je gewend bent.
Grill of BBQ ze!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes