Egyptische dadelkoekjes


Mijn naaimachine, gekregen van mijn moeder en door mijn familie meegenomen naar hier <3, deed het niet meer goed.
Een vriend van mijn man die zelf kleding maakt en verkoopt wou er wel naar kijken en heeft hem tijdelijk kunnen maken en als hij weer kapot gaat kan hij er zelfs nieuwe onderdelen inzetten, geweldig, ben zo blij dat hij het weer goed doet!
Aangezien hij gek is op gedroogde dadels heb ik voor hem dadelkoekjes gemaakt.
Ik heb dit recept vertaald van http://www.yumyume.com, tot aan de werkwijze van het verdelen van de dadelvulling over het deeg.

Hoeveelheden zijn voor ongeveer 40 koekjes.

Voor het deeg:
  • 100 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 kg bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 200 - 400 ml warme melk
  • wat olie om het werkblad in te vetten
Voor de dadelvulling:
  • ca. 1 kg  in stukjes gesneden gedroogde en ontpitte dadels
  • 100 - 150 ml melk of water
  • evt. suiker naar smaak, maar over het algemeen zijn gedroogde dadels zoet genoeg.
Voor de garnering:
  • 1 ei, losgeklopt met wat olie
  • wat sesamzaad

Bereiding:
  • Maak eerst de dadelvulling door de dadels met melk of water tot een dikke, maar smeerbare, pasta te koken.
  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig.
  • Mix 1 voor 1 de eieren er door.
  • Voeg bloem en bakpoeder toe en kneed dit met de handen er door.
  • Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe kneed tot je een samenhangend deeg heb en dat als een bal van de kom loslaat.
  • Rol het deeg uit op een met olie ingevet werkblad tot een lange dunne lap van ongeveer 20 cm breed (ik heb het deeg in 2-en gedeeld en het 2x gedaan)
  • Smeer dan de dadelvulling over het deeg met een mes, langs de lange kant 1 cm vrij latend.
  • Rol het deeg in de lengte op en vorm het eventueel met je handen tot een mooie rol en druk de naad goed dicht.
  • Snijd het deeg met een scherp mes in stukken van ongeveer 3 cm en leg deze met de naad naar beneden op de bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk ze met het losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaad.
  • Bak de koekjes op 180 graden in ongeveer 25 min. goudbruin en gaar.

Bi-lhana wi sjifa - Moge het je bekomen!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden