Romige wortel-linzensoep

Wintertijd, althans bijna winter, de tijd voor heerlijke verwarmende soepen.


Soep is eigenlijk altijd lekker, als lunch, als tussendoortje of als voorgerecht.

Bij dit recept ben ik uitgegaan van een gewone wortelsoep, ik heb echter rode linzen en melk toegevoegd om zo een romige, gezonde en goedvullende soep te maken.

Ingredienten:
  • 1 uitje, fijngesnipperd
  • 250 gram wortels, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 handje vol rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 grote aardappel, in blokjes gesneden
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1 soeptablet
  • 1 dl melk
  • beetje olie
Bereiding:
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg de wortels, komijn en gember toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de linzen, soeptablet en 1 ltr water toe en breng het aan de kook.
  • Doe de aardappels erbij en kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Voeg de melk op het laatst toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer, of laat het wat afkoelen en pureer hem in de blender. 
  • Maak hem op smaak met peper en eventueel zout en garneer met een paar druppeltjes room of gewoon melk.
Soep smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes