Rijsttaart, ofwel taart met een heerlijke rijstepapvulling

Hier in Egypte eet men veel roz bi laban, ofwel rijstepap. Hoewel je hier ook wel aardig mee kunt varieren raak je hier toch een beetje op uitgegeten.

Van een lieve vriendin heb ik een leuk boekje gekregen met allemaal taartrecepten en daar vond ik een recept in voor een rijsttaart.
Een beetje aangepast is dit een heerlijke taart geworden. Je hebt geen oven nodig, dus ook nog eens ideaal bij deze temperaturen.

Ingrediƫnten:

Voor de bodem:
  • 200 gram biscuitjes
  • 100 - 125 gram gesmolten boter
  • taartring van 26cm doorsnee
Voor de vulling:
  • 60 gram rijst, gewassen en uitgelekt
  • 300 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 pakjes slagroompoeder
  • 300ml melk (of aan te passen naar de gebruiksaanwijzing op de slagroompoeder, moet je de slagroom aanmaken met 115 ml melk, kun je ook 3 pakjes gebruiken)
  • wat fruit voor garnering
Bereiding:

  • Zet de taartring op een gebakschaal of op een rond bakblik
  • Verkruimel de biscuitjes fijn
    - of met een deegroller, biscuits in een plastic zak.
    - of met een keukenmachine
  • Doe de kruimels in een kom en voeg de boter toe
  • Kneed dit goed door
  • Doe het biscuitmengsel in de taartring druk dit goed aan
  • Zet de bodem in de koelkast en laat dit in ca 1 uur stijf worden
  • Zet de melk op en voeg de rijst en suiker toe
  • Kook de rijst in ca 20 minuten gaar
  • Meng de custardpoeder met een klein beetje melk en giet dit op het laatst bij de rijstepudding
  • Laat de custard heel even meekoken (voeg eventueel nog een heel klein beetje melk toe, maar de pudding moet wel erg dik blijven)
  • Doe de rijstepudding over in een schaal en laat deze afkoelen
  • Klop ondertussen de slagroom stijf
  • Als de rijstepudding volledig is afgekoeld schep je de slagroom er voorzichtig door
  • Het rijstmengsel op de bodem scheppen en de bovenkant gladstrijken
  • Laat de taart enkele uren in de koelkast goed koud en stijf worden
  • Serveer de taart met vers fruit (perzikken, bessen, aardbeien, mango of banaan om maar wat te noemen)
Enjoy!  

Reacties

  1. Jummie, ik doe inplaats van 2 pakjes slagroom 1 pakje en die klop ik met 1 bakje roomkaas.
    gr Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja kan ook goed, wordt het iets machtiger denk ik, maar ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes