Egyptische rijst met vermecelli

Egyptische rijst is er in vele varianten. Bij elk gerecht kan men wel een andere rijst maken. Rijst met vermecelli, rijst met kruiden, rijst met gebakken ui, rijst met tomaten enzovoort.

Dit is het recept van rijst met vermecelli.
Rijst droogkoken lijkt moeilijk maar dit valt erg mee. Mocht al het water opgenomen zijn en de rijst is nog niet gaar, voeg dan nog een beetje water toe. Is de rijst gaar maar al het water nog niet opgenomen, haal dan het deksel van de pan en laat het water verdampen.

Ingrediënten:
  • een handvol vermecelli
  • 400 gram rijst
  • olie
  • zout of bouillon
Bereiding:
  • Doe de rijst en een vergiet en was deze net zolang tot het water blank is en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en bak de vermecelli tot het een mooie lichtbruine kleur heeft.
  • Voeg de rijst en zout toe en meng alles goed door elkaar (als je bouillon gebruikt laat dan het zout weg).
  • Voeg dan zoveel water toe zodat de rijst 1 vingerdikte onder staat. Je kunt het water eventueel proeven om te kijken of het zout genoeg is.
  • Breng het aan de kook en draai het vuur dan laag en laat de rijst met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar koken en tot al het water is opgenomen.
  • Haal de pan van het vuur en roer met een vork de rijst wat los zodat je een mooie gemeleerde rijst krijgt.
Deze rijst is bijvoorbeeld lekker bij alle gerechten in tomatensaus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes