Egyptische batatas, aardappels in tomatensaus

Een (snelle) variant van de ovenschotel met aardappels.
Deze stoofpot is ook goed zonder vlees te maken.

Ingrediënten:
  • 500 gram vlees, in blokjes
  • 1 bouillon tablet
  • eventueel 1 kardamonpeul
  • zout
  • 1 grote ui, in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 theelepel gemalen rode peper (of meer of minder, ligt er aan hoe scherp je het wilt hebben)
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 kilo tomaten, gepureerd
  • 1 tomaat in halve plakjes
  • 1 laurierblad
  • zout en peper
  • per persoon 1 gemiddelde aardappel.
  • eventueel 1 bouillonblokje

Bereiding:
  • Zet het vlees op met water, het bouillontablet en wat zout. Voeg eventueel kardamon toe.
  • Laat het vlees in ongeveer 45 minuten bijna gaar koken.
  • Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak hierin de uienringen lichtbruin.
  • Pers de knoflook boven een kommetje en voeg wat zout, gemalen koriander en de rode peper toe, meng dit goed met elkaar tot een pasta (je kunt dit ook in een vijzel doen).
  • Voeg het knoflookmengsel bij de ui en laat het een minuutje meebakken.
  • Voeg de plakjes tomaat toe en bak deze even mee.
  • Voeg de gepureerde tomaten en het laurierblad toe en laat het geheel een half uurtje zacht koken.
  • Voeg dan het vlees en de aardappels toe en voeg zoveel soepwater toe dat de aardappels ruim onderstaan.
  • Eventueel kun je nog een bouillonblokje (of een halve) toevoegen als het nog wat flauw is.
  • Kook dit zachtjes tot de aardappels gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
Lekker met rijst met vermecelli en een salade.

Bi-lhana wi sjifa - Moge het je bekomen!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes