Havermoutkoekjes met gedroogde abrikozen en witte chocola

Ik moet de titel van mijn andere havermoutkoekjes recept wijzigen. DIT zijn de lekkerste havermoutkoekjes die ik ooit heb gegeten.
De licht knapperige, maar van binnen zachte koekjes met frisse stukjes gedroogde abrikoos en de witte chocola die in je mond smelt...............

Ingrediƫnten:
  • 110 gr gesmolten boter
  • 150 gr suiker
  • 1/4 tl zout
  • 1 groot ei
  • 90 gr bloem
  • 1/4 tl baksoda
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 160 gr havermout
  • handje vol gedroogde abrikozen, afgespoeld en in stukjes gesneden
  • 100 gr witte chocola, in stukjes gehakt
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een bakplaat licht in of bekleed deze met bakpapier
  • Doe in een kom de bloem, havermout, bakpoeder en baksoda.
  • Meng met een spatel de suiker, het zout en de boter door elkaar
  • Voeg het ei toe plus 2 el water en meng dit door elkaar
  • Voeg het bloemmengsel toe en roer alles goed door elkaar
  • Meng de abrikozen en chocolade door het beslag
  • Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakblik en druk ze heel ietsjes aan. Zorg dat er een centimeter of 3 tussen elk koekje zit.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Keer halverwege de bakplaat een keer.
Bak en geniet!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes