No bake, halawa bonbons

Bonbons van halawa, biscuit en chocola.

Dit is een aangepast recept van Houria Zanoun. Het originele recept is met naturel biscuitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Ik vond de kleur echter niet zo "aantrekkelijk", ze leken een klein beetje op gehaktballetjes. In eerste instantie heb ik ze door kokos gerold ipv sesamzaadjes en vandaar ben ik ze eigenlijk steeds meer gaan aanpassen.

Onderstaand recept is het voorlopige resultaat, het lijkt me namelijk ook heerlijk om ze eerst door witte chocola te rollen en daarna door kokos, een beetje Ferero Rocher idee.

Deze hoeveelheden zijn voor ongeveer 22 balletjes.

Ingrediƫnten:

125 gram halawa, sada
110 gram Borio of een ander merk biscuitjes, met of zonder cremevulling
100 gram chocola, gesmolten
1 eetlepel melk
50 gram boter, gesmolten
50 gram kokos

Bereiding:

Maak de biscuitjes fijn, eventueel in een foodprocessor en anders kun ze ook in een zak doen en ze met een deegroller fijn slaan, en doe deze in een grote kom.
Prak de halawa wat los met een vork en voeg dit bij de biscuitjes
Voeg de boter toe
Roer de melk door de chocola en voeg dit bij het biscuitjes mengsel en meng alles goed door elkaar.

Doe de kokos in een diep bord en zet een bord of een serveerschaal klaar ook met wat kokos.

Maak je handen ietsjes nat en maak kleine balletjes (op de manier zoals je gehaktballetjes maakt) en leg ze in het diepe bord.
Rol ze goed door de kokos en leg ze op het andere bord.
Zet het bord in de koelkast zodat de balletjes goed stevig kunnen worden, minimaal 1 uur.

Enjoy bv na het iftar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes