Witte bonensalade met appel en mandarijn

De zomer is begonnen, dus tijd voor salades!

Dit jaar zag ik hier voor het eerst heerlijke Clementines. Ik heb ze gebruikt in een cake maar heb er ook deze frisse salade mee gemaakt.
De tijd van mandarijnen is bijna voorbij denk ik, de perzikken komen er al aan zag ik, dus misschien is het met deze salade ook een beetje afscheid nemen van de winter hier ; -)

Nodig:
  • 125 gram witte bonen, gedroogd (of een klein blikje/potje witte bonen)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 appel
  • 1 Clementine, of andere mandarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • snufje gemalen rode peper
  • zout en peper

Bereiding:
  • Indien je gedroogde bonen gebruikt moet je ze een nacht van te voren weken.
  • Kook ze dan in ongeveer een half uur net gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui, snijd de appel in blokjes en pel de mandarijn en snijd de partjes eventueel door de helft.
  • Schep dit door de witte bonen.
  • Voeg olijfolie, limoensap, tijm en rode peper toe en meng de salade goed door.
  • Maak op smaak met peper en flink wat zout en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes