Bruine linzen salade

Wat eten we vandaag?

Ik heb slecht geslapen vanacht, heb na tig kopjes koffie nog steeds een zwaar hoofd en heb dus geen puf om uitgebreid te koken vandaag.
Brood met een gebakken of gekookt eitje en kaas is natuurlijk altijd gemakkelijk, maar om toch iets extra's aan de lunch te geven maak ik er vandaag een linzensalade bij.
Beetgaar gekookte linzen hebben een beetje een nootachtige smaak, dit in combinatie met rode ui en jarjeer (rucola) maken het tot een heerlijke salade.
Jarjeer is erg polulair hier, men zegt dat men er zo gek op is dat men het zelfs onder het bed kweekt, of het echt zo is........?


Ingrediƫnten:
  • 125 gram droge bruine linzen
  • mespunt zout
  • per persoon 1 ei
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd, ongeveer een goeie eetlepel vol (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel rode druivenazijn (of in NL rode wijnazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bosje jarjeer (rucola)
  • 50 gram fetakaas
  • peper en zout

Bereiding:
  • Spoel de linzen af in een zeef.
  • Breng ze met ruim water met een klein beetje zout aan de kook en laat ze op een zacht vuur in ongeveer 20 minuten beetgaar koken. Controleer ze regelmatig om te voorkomen dat ze "droogkoken". De kooktijd hangt af van de linzen, soms hebben ze meer of minder tijd nodig.
  • Giet ze af en doe ze over in een schaal en laat ze afkoelen.
  • Snijd de ui fijn en meng deze door de afgekoelde linzen
  • Meng de azijn en olie erdoor en maak op smaak met peper en zout
  • Kook de eieren hard en spoel ze af onder koud water
  • Was de jarjeer of rucola en scheur hem in stukken en meng deze door de linzen
  • Schep de salade op een bord en garneer met de in partjes gesneden eieren en verkruimel er wat fetakaas over
  • Serveer met brood (bv eesh beladi, pitabroodjes, stokbrood)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes