Bananencake

Dit is een ideaal recept om overrijpe bananen op te maken.

Het is super eenvoudig en kan bijna niet mislukken. Je hebt geen mixer nodig, alle ingredienten worden met een (houten) lepel door elkaar geroerd.
Laatst heb ik minder bananen gebruikt en een handjevol in stukjes gesneden aardbeien en stukjes chocola toegevoegd.
Als je de cake een keer hebt gemaakt en je weet hoe dik het beslag moet zijn, kun je eigenlijk eindeloos varieren.

Deze hoeveelheden zijn voor 12 muffins of een cake/taartvorm van 2 liter

Ingredienten:
  • 10 bananen ( in NL kun je met 5 volstaan, hier in Egypte hebben ze kleinere bananen)
  • 160 ml olie of gesmolten boter
  • 220 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl baksoda
  • mespunt zout
  • 380 gram bloem
  • evt 2 el melk
Bereiding:
  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Doe de olie, suiker en vanillesuiker in een kom en meng dit goed.
  • Voeg de eieren toe en roer deze er goed doorheen
  • Meng de baksoda en het zout door de bloem en voeg dit in gedeelten toe, het beslag wordt nu erg droog maar dat geeft niet.
  • Prak de bananen en meng deze door het beslag
  • Blijft het beslag toch nog te droog voeg dan 2 eetlepels melk toe. Het blijft een dik beslag wat in stukken van de lepel af moet vallen.
  • Doe het beslag in de vorm en zet deze in de voorverwarmde oven.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar
Enjoy!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes