Aardbeien cupcakes of muffins

Het is aardbeientijd in Egypte.

Van januari tot toch wel eind april zijn de aardbeien hier volop te koop. Dit jaar zijn ze ook weer heerlijk
zoet, dus volop genieten van aardbeientaart, aardbeienmuffins, aardbeienijs, aardbeiendrankjes enzovoort enzovoort maar natuurlijk ook zo.

Dit is een echt heel eenvoudig recept voor aardbeiencupcakes/muffins. Doordat er yogurt, maar 1 ei en bijna geen olie is gebruikt zijn ze heerlijk fris van smaak en "khafief" zoals ze hier zeggen, licht. Een echte aanrader!

Hoeveelheden voor 12 muffins of een 21cm taartvorm.



Voor het beslag:
  • 260 gram bloem
  • 2 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • mespunt zout
  • evt. mespunt kaneel
  • 1 ei
  • 180 gram suiker
  • 1 dl olie
  • 2 dl yogurt
  • 200 gram aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden

Voor de garnering:
  • 50 gram poedersuiker
  • wat fijn gesneden munt
  • 2 a 3 aardbeien in plakjes gesneden
    of
  • een stukje chocola
  • enkele aardbeien
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de droge ingredienten in een kom
  • Meng de suiker en olie met een garde door elkaar
  • Voeg het ei toe en roer dit goed door
  • Roer de yogurt er door
  • Zeef dan beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor
  • Voeg de aardbeien toe en meng deze voorzichtig door het beslag
  • Vul de bakvormpjes of taartvorm en zet ze in de voorverwarmde oven
  • Bak de muffins of taart in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar
Garnering:
Laat de muffins afkoelen en maak ondertussen eventueel de garnering door of
  • wat poedersuiker te mengen met wat heet water. Voeg de muntblaadjes toe. Als de muffins zijn afgekoeld bestrijk je ze met het glazuur en kun je ze eventueel nog garneren met plakjes aardbeien.
    of
  • wat chocolade te smelten. Doe de chocola in een spuitzak met een klein spuitmondje en versier de afgekoelde muffins met chocola. Lekker met in chocolade gedoopte aardbeien
    of
  • gewoon lekker met poedersuiker bestrooien en garneren met plakjes aardbei

Reacties

  1. nijlbloempje/Sohag15 maart 2012 om 15:29

    Hallo Annemarie,
    Ziet er lekker uit, gaan ik deze week ook eens proberen.
    Meestal smaken de aardbeien hier, in Egypte, niet zo zoet als die uit Nederland, maar misschien zijn ze dit seizoen beter!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai,
      Ik vind de aardbeien dit jaar inderdaad erg lekker hier, ze geuren je ook al tegemoet als je de markt op loopt.
      Als je ze toch niet zoet genoeg vind kun je altijd iets meer suiker of een zakje vanille suiker toevoegen.
      Ben benieuwd wat je er van vind.

      Verwijderen
  2. Een heerlijk recept!!! Gisteren geprobeerd en goed gelukt. Leuke site ook!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! De bananencake, die ik net geplaatst heb, is ook erg lekker.

      Verwijderen
  3. Heerlijk Mary! Ik heb ze dan wel niet zelf mogen maken, smaken deden ze zeker! Mmmmm bananencake? Wanneer kom je weer???
    Liefs, Nadia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hai Annemarie,

    De aardbeien cupcake`s waren heerlijk!
    Dank je voor het recept.
    Groetjes, Nijlbloempje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes