Spinazietaart van phyllodeeg (1)


Een heerlijke vegetarische taart van phyllodeeg met spinazie en kaas. Lekker als lunch met een salade, of bij een buffet.

Zorg dat de bakvorm kleiner is dan de vellen phyllodeeg.
Ingredienten:
  • 5 bladen phyllodeeg
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 150 ml olie
Voor de vulling:
  • 1 ui, klein gesneden
  • 3 tenen knoflook (fijngewreven met wat zout)
  • 250 gr verse spinazie, grof gesneden
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 eetlepel bloem
  • ca. 100 ml melk
  • 3 eetlepels fetakaas
  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • peper en zout
Haal de phyllo op tijd uit de diepvries, kijk op de verpakking hoeveel tijd er staat voor het ontdooien.

Bak de ui glazig in wat olie.
Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
Voeg dan de spinazie toe en de nootmuskaat en laat dit 2 a 3 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Roer de bloem er door en voeg zoveel melk al roerend erdoor totdat er een mooie saus ontstaat.
Meng de beide kazen erdoor en maak op smaak met peper en zout.

Klop in een kom de eieren los met de melk en olie.

Leg een velletje phyllo in de bakvorm en laat het over de randen van de vorm vallen.
Giet een beetje van het ei/melk mengsel in de vorm en verdeel het over de phyllo.
Scheur het 2e en 3e velletje phyllo in repen en leg dit op het 1e vel, om en om met het ei/melkmengsel
De laatste laag niet bestrijken, leg hierop de vulling.
Scheur de overige vellen ook in repen en leg deze om en om met het ei/melkmengsel op de vulling, te beginnen met de phyllo.
Vouw de randen over de taart en plak deze dicht met de rest van het ei/melkmengsel.

Zet de taart in de 175 graden voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin.
De taart zal bol komen te staan, maar zodra je de taart uit de oven haalt zal dit weer inzakken.
Laat de taart wat afkoelen voordat je hem serveert. De taart is zowel warm als koud lekker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes