Romige witte kool salade

HET recept voor koolsalade ;-)

Dit is de tot nu toe lekkerste koolsalade die ik heb gegeten. Lekker romig en zoetig, maar niet te zoet.
Hij smaakt heerlijk bij een gepofte zoete aardappel en gebakken kip of bij een BBQ.

Voor de salade hebben we nodig:
  • 1/2 wit kooltje
  • 2 wortels
  • 1 bosuitje
  • halve rode paprika
  • handje vol rozijnen, geweld
Voor de dressing:
  • 1/2 eetlepel Dijonmosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mayonaise light
    of gewone mayonaise met yogurt, half/half
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • zout
  • peper
Snijd de kool heel fijn, zo'n mandoline is hier handig voor.
Rasp de wortel grof, of snijd hem in fijne juliennereepjes
Snijdt het bosuitje in dunne ringetjes
Snijdt de paprika in dunne repen
Meng alles voorzichtig door elkaar en meng de rozijnen erdoor.

Meng in een kom de ingredienten voor de dressing door elkaar.
De aangegeven hoeveelheden moet je zien als om mee te beginnen. Zelf proef ik telkens en voeg ik in dien nodig nog ietsjes van de ingredienten toe. Smaken verschillen namelijk.
Meng de dressing door de groenten.
De salade moet niet nat worden, doordat de salade namelijk een uurtje of 2 (of overnacht) in de koelkast staat komt er vocht van de witte kool vrij en wordt de salade wat natter.

Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper.

Enjoy!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes