Tabouli, een verrassende bulgur, of ook wel burghul, salade

Volgens de Wikipedia is bulgur een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.

Ik had er al wel vaker van gehoord maar had het nog nooit gegeten. Op zoek naar eens wat anders en voor de "bulgur"nodige variatie heb ik een zakje meegenomen.
Bulgur is dus heel eenvoudig te maken. Eigenlijk net zoals couscous. Je moet het overgieten met heet water en dan laten staan zodat al het water wordt opgenomen. Daarna kun je het verwerken in bv een salade.
Maar er zijn ook tig andere mogelijkheden met bulgur.

Van tabouli staan verschillende recepten op internet, ik had deze ooit al eens bewaard, weet alleen niet meer van welke site. Is erg simpel om mee te beginnen, kunnen we daarna nog verder "experimenteren".
Bulgur is dus een beetje nootachtig van smaak en ik moet zeggen in combiniatie met deze ingredienten een erg lekkere salade.

Goed, wat hebben we nodig:
  • 1 glas bulgur
  • 2 1/4 glas water
  • 2 tomaten, zaadjes verwijderd en dan in kleine stukjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst, of naar smaak meer of minder
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • vers gemalen peper
  • zout

Bereiding:
Doe het water in een pan en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bulgur toe en laat het ongeveer een half uur staan totdat al het water is opgenomen.
Breng de bulgur over in een schaal.
Voeg alle ingredienten (behalve de peper en het zout) toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout en zet het afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.
Schep het eventueel af en toe om zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes