Mijn lekkerste havermoutkoekjes, tot nu toe......... ;-)

Ik heb aardig wat havermoutkoekjes uitgeprobeerd, maar dit zijn tot nu toe de lekkerste die ik gemaakt heb.
Ze zijn makkelijk om te maken, wat ik erg belangrijk vind, want als ik zin krijg in de koekjes moeten ze in een half uurtje klaar zijn.
Meestal maak ik ze van een normale koekjes formaat, maar heel af en toe maak ik van die heerlijk grote reuzekoeken.

Ingredienten:
  • 110 gr gesmolten boter
  • 150 gr suiker, wit of bruin
  • 1/4 tl zout
  • 1 groot ei
  • 90 gr bloem
  • 1/4 tl baksoda
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 160 gr havermout
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 80 gr rozijnen
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een bakplaat licht in of bekleed deze met bakpapier
  • Doe in een kom de bloem, havermout, bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat
  • Doe de rozijntjes in een kom en overgiet ze met warm water
  • Meng met een spatel de suiker, het zout en de boter door elkaar
  • Voeg het ei toe plus 2 el water en meng dit door elkaar
  • Voeg het bloemmengsel toe en roer alles goed door elkaar
  • Laat de rozijnen uitlekken in een vergiet en meng ze door het beslag
  • Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakblik en druk ze heel ietsjes aan. Zorg dat er een centimeter of 3 tussen elk koekje zit.
  • Maar je kunt de koeken dus zo groot maken als je zelf wilt
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Keer halverwege de bakplaat een keer.
Lekker savonds voor het slapen gaan met een glas melk, maar natuurlijk ook bij de koffie, thee of gewoon als tussendoortje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes