Witte bonensalade

Het is al net zoals in Nederland: wat moeten we vandaag toch eens eten??

Ik had nog wat gehakt in de diepvries en bedacht me dat het wel lekker was om er platte gehaktballetjes van te maken die we op een Kaiser broodje kunnen eten. Hier wat gebakken aardappels en een witte bonensalade (uit een Grieks kookboekje) erbij en we hebben toch weer een heerlijke maaltijd.

Gehakt is, net zoals vlees, best wel duur als je het bij de slager haalt. Men draait namelijk hetzelfde vlees door de gehaktmolen, en 1 kilo vlees kost op dit moment 55 pond.
Echter de Khair Zaman supermarkt verkoopt Braziliaans gehakt, 1 kilo voor ongeveer 30 pond. Volgens mij net zo goed te gebruiken voor bv macaroni, lasagne of gehaktballen, maar het scheelt wel 25 pond.

De bonensalade

125 gr gedroogde witte bonen
1 laurierblad
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 tomaat, ik kleine stukjes gesneden
1/2 theelepel Italiaanse kruiden (of oregano alleen)
olijfolie
citroensap
rode wijnazijn
100 gr zwarte olijven
verse peterselie
zout en peper

Week de bonen 1 nacht van te voren in ruim water met een laurierblad.

Kook de bonen met het laurierblad en wat zout beetgaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Meng het uitje, de knoflook, olie, citroensap en wijnazijn door de bonen.
Voeg de tomaat en de Italiaanse kruiden toe en meng dit voorzichtig door de bonen.
Als laatste de olijven (al of niet ontpit) en de fijngesneden peterselie er door heen scheppen en op smaak brengen met zout en peper.

De salade een paar uur in de koelkast laten intrekken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes