Marokaanse wortelsalade

Dit is een heerlijke zoete, pittige en frisse salade met verrassende smaken van kaneel, komijn, zoete rozijnen en knoflook.


Ingredienten:
  • 250 gram worteltjes, in reepjes, plakjes of blokjes gesneden
  • 50gram rozijnen, afgespoeld
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • mespunt cayenne peper
  • 2 el limoen/citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • bosje verse koriander, fijn gesneden
  • optioneel: pistache nootjes


Bereiding:
met pistache nootjes:
  • rooster de nootjes 8 tot 10 minuten op een bakplaat in een 180gr hete oven, tot ze geuren.
  • Laat de nootjes afkoelen en hak ze grof.
  • Kook de worteltjes beetgaar, minuutje of 6
  • Kook de rozijnen in de laatste minuut mee
  • Giet de worteltjes/rozijnen af in vergiet, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Meng in een kom de kruiden, de knoflook, de honing en de citroensap.
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
  • Meng de worteltjes, evt. pistachenootjes en koriander en zet het een paar uur afgedekt in de koelkast.
Als je de salade een avond van te voren maakt, wordt hij nog lekkerder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes