Marokaanse wortelsalade
Dit is een heerlijke zoete, pittige en frisse salade met verrassende smaken van kaneel, komijn, zoete rozijnen en knoflook.
Ingredienten:
Bereiding:
met pistache nootjes:
Ingredienten:
- 250 gram worteltjes, in reepjes, plakjes of blokjes gesneden
- 50gram rozijnen, afgespoeld
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl kaneel
- mespunt cayenne peper
- 2 el limoen/citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 el honing
- bosje verse koriander, fijn gesneden
- optioneel: pistache nootjes
Bereiding:
met pistache nootjes:
- rooster de nootjes 8 tot 10 minuten op een bakplaat in een 180gr hete oven, tot ze geuren.
- Laat de nootjes afkoelen en hak ze grof.
- Kook de worteltjes beetgaar, minuutje of 6
- Kook de rozijnen in de laatste minuut mee
- Giet de worteltjes/rozijnen af in vergiet, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Meng in een kom de kruiden, de knoflook, de honing en de citroensap.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
- Meng de worteltjes, evt. pistachenootjes en koriander en zet het een paar uur afgedekt in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten