Frisse fetakaas met komkommer en knoflook

Dit lijkt goed op de griekse tsatsiki, maar ik maak hem echter met zachte fetakaas ipv yogurt. Hij wordt hierdoor net wat pittiger.

Voor diegenen die hier wonen: ik gebruik hiervoor de Greenland Feta Cheese, deze is niet te overheersend van smaak.

Ingredienten:
  • 1 komkommer, hier zijn de komkommers klein, dus in NL kun je denk ik met een kwart ook wel toe
  • 1 teentje knoflook
  • zachte fetakaas
  • wat limoensap
  • olijven
Bereiden:
  • rasp de komkommer boven een schaaltje
  • pers de knoflook hierboven uit en meng deze door de komkommer
  • voeg de fetakaas en het limoensap toe en mix goed
  • uurtje laten intrekken en serveren met wat zwarte olijven
Lekker met geroosterd pitabrood en olijven............

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes