Een simpele, maar lekkere salade met kikkererwten
Kikkererwten heten hier humus en wordt best wel veel gegeten in Egypte. Deze salade schijnt echter een Libanese te zijn ;-)
Ingredienten:
Ingredienten:
- 250 gram gedroogde kikkererwten
- of een blik kikkererwten
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 1 grote teen knoflook
- 1/2 tl Italiaanse keukenkruiden
- 1/2 tl gemalen komijn
- olijfolie
- limoensap van 1 limoen
- zout en peper
- wat fijngehakte (platte) peterselie
- en eventueel gekookte eieren
- Als je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je ze een nacht van te voren weken in ruim water.
- Giet het water af.
- Zet ze op met ruim water en wat zout en kook ze gaar in ca. een half uur (soms wat langer)
- Laat ze afkoelen.
- Blik: giet ze af in een vergiet en spoel ze af met koud water
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uienringen goudbruin
- Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuutje mee
- Laat de uien ook afkoelen
- Meng dan de uien door de kikkererwten en voeg het limoensap en de kruiden toe
- Meng er nog een beetje olijfolie door en breng op smaak met zout en peper
- Als laatste de peterselie er door scheppen
- Enkele uren laten intrekken en serveren met eventueel in partjes gesneden gekookte eieren
Reacties
Een reactie posten