Een simpele, maar lekkere salade met kikkererwten

Kikkererwten heten hier humus en wordt best wel veel gegeten in Egypte. Deze salade schijnt echter een Libanese te zijn ;-)

Ingredienten:
  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • of een blik kikkererwten
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/2 tl Italiaanse keukenkruiden
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • olijfolie
  • limoensap van 1 limoen
  • zout en peper
  • wat fijngehakte (platte) peterselie
  • en eventueel gekookte eieren
Bereiden:
  • Als je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je ze een nacht van te voren weken in ruim water.
  • Giet het water af.
  • Zet ze op met ruim water en wat zout en kook ze gaar in ca. een half uur (soms wat langer)
  • Laat ze afkoelen.
  • Blik: giet ze af in een vergiet en spoel ze af met koud water
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uienringen goudbruin
  • Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuutje mee
  • Laat de uien ook afkoelen
  • Meng dan de uien door de kikkererwten en voeg het limoensap en de kruiden toe
  • Meng er nog een beetje olijfolie door en breng op smaak met zout en peper
  • Als laatste de peterselie er door scheppen
  • Enkele uren laten intrekken en serveren met eventueel in partjes gesneden gekookte eieren
Lekker met geroosterd pitabrood en fetakaas!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Egyptische aardappels in tomatensaus-ovenschotel

Egyptische gevulde koolbladeren met rijst en kruiden

Egyptische dadelkoekjes